O NAMA

Razvoj i djelatnost

Sjedište ACM-a je u Zagrebu, glavnom gradu Republike Hrvatske.

U povijesti automobilizma grad Zagreb ima zapaženo mjesto. Već krajem 19. st. prvi je automobil stigao u Hrvatsku, a 1901. g. Zagrepčanin Ferdinand Budicki kupio je i dopremio prvi automobil. Samo 5 godina kasnije utemeljen je u Zagrebu „Automobilni klub“. U Hrvatskoj su se usporedo s europskim trendovima automobilizam i autostruka brzo razvijali, a upravo u Zagrebu su 1947. godine utemeljeni pravni prednici ACM-a – tadašnja državna poduzeća AUTOCENTAR i MERKUR, od kojih je tada AUTOCENTAR bilo jedino poduzeće autostruke u Hrvatskoj. Ta dva državna poduzeća spojena su 1978. godine i od tada datira ovo skraćeno ime „ACM“.

Tijekom 60 godina djelovanja i rada ACM se afirmirao kao jedno od najstarijih i najuglednijih poduzeća u Hrvatskoj sa orijentacijom na tržišta Istočne Evrope, Rusije i drugih zemalja s područja bivšeg SSSR-a, također i zemalja EU, SAD-a i Afrike.
ACM je danas ustrojen kao dioničko društvo, a osnovne djelatnosti društva su:

  • trgovina na veliko i posredovanje u trgovini;
  • zastupanje i ekskluzivna distribucija domaćih tvrtki u inozemstvu;
  • konzultantske usluge na domaćem i stranom tržištu;
  • posredovanje u međunarodnim poslovima;
  • razrada i upravljanje investicijskim projektima u zemlji i inozemstvu te pružanje usluga građenja, projektiranja i nadzora;
  • iznajmljivanje vlastitih nekretnina u poslovne i skladišne namjene;
  • prijevoz roba riječnim putem u domaćem i međunarodnom prometu.

Smatramo da možemo s našima iskustvom, infrastrukturom, mrežom poslovnih partnera te vrlo dobrim poslovnim odnosima s nadležnim ministarstvima i javnim institucijama, dugogodišnjim povjerenjem naših partnera, osigurati kvalitetan i siguran plasman Vaših proizvoda i usluga.

© 2007 Autocentar Merkur :: design by Stribor :: powered by VannaCMS